Weg met buikhaar! Boek nu je laser intake bij CHRIS in Den Haag!
Laserontharing van buikhaar: Alles wat je moet weten
Veel vrouwen willen ongewenst haar verwijderen onder de borsten en boven het schaambeen. Laserontharing is een zeer populaire behandeling hiervoor. Maar welke ontharingsmethode is het beste? Scheermesjes irriteren altijd de huid, ongeacht of je scheercrèmes of scheergels gebruikt. Waxen kan pijnlijk zijn en ontharingscrèmes zijn mogelijk schadelijk voor de huid. Bovendien groeit het haar direct weer terug op de volledige buik.
Een behandeling voor laserontharing van de volledige buik verwijdert ongewenst haar permanent. Het behandelt het haar dat net onder de borsten begint en zich uitstrekt over de gehele buik tot boven het bikinigebied. Hoewel de buik een groter gebied is om te behandelen, duurt een sessie nog steeds slechts vijftien minuten.
Ben je geïnteresseerd in het verwijderen van meer ongewenst buihaar? Bekijk dan onze behandelingen voor laserontharing van de volledige buik, de bikinilijn of een volledige Brazilian.
Hoeveel sessies heb ik nodig om mijn volledige buik te laten laseren?
Ons pakket voor laserontharing van de volledige buik omvat zes sessies. Elke sessie moet zes weken na de vorige sessie plaatsvinden vanwege de haargroeicyclus. Laserbehandelingen werken alleen op haar dat actief groeit. De groeifase van de haarcyclus wordt de anagene fase genoemd. Dit is de enige fase waarin het haar en de haarfollikel met elkaar verbonden zijn, zodat de laserenergie kan worden overgedragen van het haar naar de follikel. Aangezien ongeveer 20% van je haar zich in de anagene fase bevindt, kan elke sessie 20% van het haar behandelen. Elke volgende sessie zal nog eens 20% van het haar aanpakken.
Voorbereiding op een laserontharingssessie voor buikhaar: Tips en advies
Een behandeling voor laserontharing van de volledige buik bij vrouwen is eenvoudig en handig. Het is een snelle en gemakkelijke methode om buikhaar te verwijderen. Hier zijn enkele nuttige tips om je voor te bereiden op je sessie:
- Vermijd direct zonlicht: Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen blootstelling aan de zon voor je sessie. Vermijd zonnebanken en intensieve behandelingen met UV-stralen. Kunstmatig bruinen kan de huid in een opgewonden toestand brengen, wat je behandeling kan verstoren.
- Medicatie en gevoeligheid: Sommige medicijnen kunnen de gevoeligheid van je huid voor licht verhogen, waardoor de laserbehandeling ongemakkelijker kan aanvoelen. Informeer daarom je gecertificeerde laserdeskundige over je medische geschiedenis voordat je de sessie ondergaat, zodat zij hiermee rekening kunnen houden.
- Reinig je huid: Zorg ervoor dat je huid vrij is van lotions, crèmes, moisturizers, geparfumeerde geuren en make-up voordat je de sessie ingaat. Dit zorgt ervoor dat de laser optimaal kan doordringen en effectief kan werken.
- Scheer voorafgaand aan de sessie: Om de efficiëntie van de behandeling te verbeteren, is het aan te raden om je buik één tot twee dagen voor je afspraak te scheren. Hierdoor kan de laser de haarzakjes effectiever targeten.
Wanneer kan ik resultaten verwachten bij het laseren van de buikhaar?
Laserontharing van de buik is een langetermijnmethode voor het verminderen van haargroei. Toch kun je al vroeg resultaten zien. Elke sessie richt zich op 20% van het haar, wat resulteert in een vermindering van 20% van de haargroei na elke sessie. Meestal zul je ongeveer een week na de sessie merken dat je buikhaar uitvalt. Tegen de derde sessie kun je een vermindering van minstens 50% van je lichaamshaar verwachten. Consistentie is essentieel voor het behalen van succesvolle resultaten.
Om consistentie te behouden, is het belangrijk om elke sessie zes weken uit elkaar te plannen. Door dit aanbevolen schema te volgen, wordt de effectiviteit van de behandeling gewaarborgd en worden mogelijke vertragingen in het behalen van het gewenste resultaat geminimaliseerd.